Simav Ziraat Odası

Simav Ziraat Odası > Haberler > Kredi Ertelemeleri

Kredi Ertelemeleri

Yaşanan afetler sebebi ile çiftçimizin kredi ertelemeleri haberi

Değerli çiftçilerimiz

Deprem, yangın, aşırı sıcak zararı, samyeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, kar fırtınası, dolu, kırağı, don, kuraklık, yıldırım düşmesi, güneş yanıklığı ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler nedeniyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri ve seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine ve Bakanlığın diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olup üretim faaliyetleri devam eden gerçek ve tüzel kişi üreticilerin T.C. Ziraat Bankası AŞ ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen borç ertelemesine ilişkin 2017/10935 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 29 Kasım 2017 tarih ve 30255 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Söz konusu kararname ile, 01.01.2017-31.12.2017 tarihleri arasında ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az %30 oranında zarar gören ve bu durumları İl veya İlçe Hasar Tespit Komisyonlarınca tespit edilen çiftçi kayıt sistemine kayıtlı gerçek veya tüzel kişi üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi borçları %3 faiz tahakkuk edilmek suretiyle 1 yıl süre ile ertelenmiştir.

Ertelemeden faydalanmak isteyen kredi vadesi dolmuş ve 90 günü geçmemiş ve 90 günü geçen üreticilerin hasar tespit komisyon kararı tarihinden itibaren 1 ay içerisinde, vadesi henüz gelmemiş ancak bir yıl içinde dolacak olan üreticilerin vade tarihinden itibaren 1 ay içerisinde borçlu oldukları Ziraat Bankası şubesine veya Tarım Kredi Kooperatiflerine yazılı olarak başvurmaları gerekmektedir.